Filmarkivet

Här hittar du diverse filmsnuttar hämtade från min blogg. Håll till godo 🙂

29
FEB
2016
23
FEB
2016

Film: Årsresumé och highlights från 2015

Posted By :
Comments : 2

Valde ut några highlights från 2015 och klippte ihop lite och som vanligt så går det rätt snabbt i årsresumén och visar inga detaljer just. Jag fick dock dubbelkolla på bloggen flera gånger då jag hade för mig att jag gjorde flera delprojekt längre tillbaka i tiden och inte förra året. Det känns alltså som evigheter sedan redan. Nyttigt med tillbakablick ibland, inte minst då man är dränkt i nya todolistor.

04
NOV
2015

Gamla Badrum + Toalett

Posted By :
Comments : 2

Så här ser det ut och ungefär så här resonerar jag just nu. Ett förtydligande att göra direkt är att när jag menar att avloppet för bidén går att använda till toalett, så menar jag inte samma dimension och rör, utan det är givetvis helt annat.

25
APR
2015
03
APR
2015

Årsresumé 2014

Posted By :
Comments : 0

Ibland är det skönt att stanna upp och fokusera på vad jag faktiskt har gjort – inte bara stirra mig blind på årets todolista.
Filmen får tala för sig själv.

 

22
MAY
2014

Nära tårar del1 – Parksliden

Posted By :
Comments : 6

Idag har inte varit en bra dag, alls. Pga flera orsaker, det kommer fler inlägg på temat.

Jag har nu tillgång till en minigrävare, så slutade tidigare från jobbet för att lära mig apparaten. Fick bara med en planeringsskopa och jag är i behov av en smalare grävskopa, men för att gräva parkslide fungerade den utmärkt.

Tänkte bara gräva lite och kolla hur det såg ut en bit ner i marken där Parksliden växer, så slog sönder staketet och körde ner skopan. Sedan bröt jag ihop, fullständigt. Friska rötter precis överallt. MÄNGDER! Trots att jag haft på Roundup, trots att jag haft på klorin o gudars vet allt. Ett enda skoptag det är massor med rötter att sanera.

Nu förstår jag vad de menar på youtubeklippen från England där de har firmor som jordsanerar Parkslide. De gräver upp och måste sonika sila jorden ren från rötter.

Jag har ingen sil och kan inte sila, särskilt inte den enorma mängden rötter som det visade sig vara. Massor!!! Däremot kan jag plocka bort de absolut största bitarna för hand iaf och att jag bara i huvudtaget gräver av rötter och förstör för växten måste bara svida.

Jag kommer att slå sönder staketet helt på baksidan och gräva på ca 8-10 ställen och jordsanera det värsta iaf. Sedan täcka med presenning, vänta en månad, bort med presenningen och kem’a allt som syns.

08
MAR
2014

Summering av år 2013

Posted By :
Comments : 0

Tog lite tid att få till denna resumé, velade länge över val av låt bland annat.
Aviciis låt var dock en låt jag spelade om och om igen när jag stod och målade ytterpanel i sommar. Hela min semester, varje dag, klockan ställd på alarm, upp tidigt, målamåla. När jag hör denna låt så minns jag hur jag stod där med kaffemuggen ute i ottan och målade. Nästan 1,3 kilometer panel. Tiotusentals tillkapade brädor. Varje bräda omsorgsfullt målad. Jisses!

År 2013 hände det så in åt bängen mycket. Mer än vad som syns på filmen! En del har jag glömt, en del fick jag exkludera för att korta ner filmsnutten. 2013 blev det år då jag gjorde av med mest energi på huset hittills, utan tvekan.

Det jag inte fick med på filmsnutten var mitt tack. Ett tack från hjärtat. Maria för hjälp med vindduk o annat. Pernilla, som räddade hela panelbytet med att klättra med sele på burspråket bland annat. Andreas som slet som ett djur med kofoten en kväll o hjälpte mig rensa en gavel. Anders som ordnade färg och skickade hit pensionärsgubbar till o köra bort rivet material. Malin som kom hit en dag och hjälpte mig måla en vägg. Jimmy med söner som kom hit och hjälpte mig med gaveln till hallen.

Tror inte jag har glömt någon, men om jag har det så är ni innerst inne i hjärtat aldrig bortglömda ändå. Fina människor, så glad över att jag omges av så fantastiskt goa människor, blir tårögd vara av att tänka på hur fina ni är som ställer upp när det behövs som mest. Räkna med min hjälp tillbaka, när som helst, var som helst, hur som helst.

År 2013 var ett år att minnas. Igen. /Glada Snickaren.

22
SEP
2013

Mystisk svamp i gräsmattan

Posted By :
Comments : 2

Det här var faktiskt lite märkligt. På tre ställen har en konstig svamp skjutit upp ur gräsmattan. Den såg ytlig ut, så tänkte bara gräva bort den. Döm min förvåning när jag kör ner spaden och det tar tvärstopp. Typ överallt. Först 1dm utanför svamparna. Lite senare 5dm utanför svamparna. På samtliga tre ställen där den här svampen har stuckit upp, så ligger det något stenhårt precis under i gräsmattan, 1-2 dm ner. Först trodde jag det var trädrötter av något slag, för det är stenhårt och ser ut som murket träd liksom. Det luktar dock svamp.

Efter att ha googlat och läst på en massa, så verkar det som om det är svamp faktiskt, själva mycellan. Svamp kan tydligen få mycellanät stort som en fotbollsplan! Dolt under gräsmattan. Exakt hur jag ska bekämpa just denna svamp vet jag inte, men jag har fått fram två medel som jag ska prova nu. Dels bikarbonat utspätt med vatten, dels ett konserveringsmedel som man ska kunna köpa i mataffären som jag ska prova också. Sedan gillar svamp överlag sur och fuktig mark, så jag ska ta och PH-mäta jorden och är den för sur så ska jag kalka den. Ska även höstgödsla den nu inom någon vecka.

Man lär sig nya saker hela tiden, men tro mig att jag höll på att ramla baklänges när jag håller på att kriga med Parksliden på baksidan av huset och plötsligt hittar detta: